'The beginning of The World War III', 'US Army crossed Iran's borders' en 'USA declares war on Iran'. De onderwerpregels van de jongste spamrun van de beheerders van het Storm-botnet laten weer niets te raden over. Met hun mails met verzonnen oorlogsnieuws spelen de Storm-makers handig in op de angst voor escalatie in het Midden-Oosten. Ze proberen de ontvangers van de mail naar een webpagina te lokken, zo waarschuwen diverse securitybedrijven.

Op de betreffende webpagina staat een korte tekst over een aanval van de Verenigde Staten op Iran. Om de tekst te ondersteunen is er video toegevoegd (bezoekers zien een dreigende afbeelding van een paddestoelwolk). Wie de 'video' aanklikt, krijgt echter geen beeld te zien. In plaats daarvan wordt er geprobeerd het bestand 'iran_occupation.exe' op de pc van het slachtoffer te installeren.

Dat de makers van de Storm Worm inspelen op de actualiteit is niets nieuws. Recent verstuurden de makers van de Storm Worm nog een spamrun waarin stond dat de Olympische Spelen in China mogelijk niet zouden doorgaan als gevolg van een nieuwe aardbeving in het land. Ook het thema oorlog is allesbehalve nieuw. Virusbestrijder McAfee duidt de malware zelfs aan als 'NuWar' omdat de worm één van de eerste keren waarschuwde voor een 'Nuclear WAR in USA!'.

Bron: Techworld