De Finse virusbestrijders van F-Secure hadden er al niet meer op gerekend dat de Storm Worm-makers nog met een op Kerst geïnspireerde aanval zouden komen. Ze zaten er naast: op Kerstavond ontketenden de malware-makers een e-mailbombardement dat erop was gericht om internetters naar de site merrychristmasdude.com te lokken.

De e-mails hadden onderwerpen als 'Your Secret Santa', 'Santa Said, HO HO HO', 'Warm Up this Christmas' en 'Mrs. Clause Is Out Tonight!'. De geadverteerde site bevat de nodige exploits die ervoor zorgen dat een niet adequaat beveiligde pc in no-time geïnfecteerd raakt.

Mrs. Claus striptease

Verder belooft merrychristmasdude.com een striptease van 'Mrs. Claus'. Dit alles onder het motto: 'Find Out What Is Keeping Santa So Jolly'. De striptease is zogenaamd te bekijken door op een button te klikken met de tekst 'Download for free now'. Het aanklikken van deze button is onverstandig: het kan leiden tot een infectie met de Storm Worm.

De makers van Storm Worm lijken zich sowieso op te maken voor een nieuw offensief. Met hun Kerstgroet mogen ze dan wat laat zijn geweest, ze zijn ruim op tijd met hun nieuwjaarswensen voor 2008.

Diverse virusbestrijders waarschuwen voor een e-card spamrun voor Uhavepostcard.com. Op de site staan opmerkelijk genoeg geen exploits. Wel probeert Uhavepostcard.com het bestand Happy2008.exe te kopiëren naar de computer van de bezoeker.