"Er heeft zich een krachtige nieuwe aardbeving voorgedaan in China. De dodelijke aardbeving, met een kracht van 9 op de schaal van Richter, heeft geleid tot miljoenen doden in het hart van China, Beijing. Door de snel groeiende paniek is het leven in de Chinese hoofdstad lamgelegd. Doorgang van de Olympische Spelen van 2008 is onzeker."

Zo begint een spambericht waarvoor anti-virusorganisaties zoals ThreatFire, F-Secure en Sophos waarschuwen. Het bericht bevat een link naar een .cn-domein waarop een filmpje zou staan van de ellende. Gebruikers die de zogenaamde video (een bestand met de naam beijing.exe) openen, krijgen echter geen beelden voorgeschoteld, maar worden geïnfecteerd met de Storm Worm.

In de mails gebruiken de makers van de Storm Worm diverse .cn-adressen. Voor de hosting daarvan wordt gebruik gemaakt van fast fluxing.

De beheerders van het Storm botnet hebben voor hun spamrun twee actuele gebeurtenissen handig met elkaar vermengd tot een dramatisch maar fictief verhaal: de recente aardbeving in de Chinese provincie Sichuan en de Olympische Spelen die later deze zomer zullen plaatsvinden. Bij de aardbeving kwamen naar schatting 68.000 mensen om het leven. Bron: Techworld