Alleen vanaf twee grote verkeersaders die door de wijk lopen, zijn straatbeelden gefotografeerd. De zijstraten, berucht om de drugshandel en geweldsmisdrijven, zijn niet opgenomen in Street View. Dit ontdekte de Italiaanse krant Corriere della Sera.

'Nauwe straten'

Google Italië zegt in een reactie dat sommige straten te nauw zijn voor de Google-auto die de straatbeelden maakt. In Nederland zijn bijvoorbeeld in de rosse buurt van Amsterdam niet de smalle steegjes niet vastgelegd "vanwege de verkeerssituatie".

Maar dat is volgens dagblad Corriere della Sera geen bevredigende verklaring: de straten van Scampia behoren tot de breedste van Napels. Verder heeft Google elders in Europa ook al een speciale fiets ingezet om met de auto onbereikbare gebieden toch te fotograferen voor Street View.

Vrees voor de maffia

"Scampia is een black-out eiland in het midden van een gebied dat volledig is gedekt door Street View", schrijft Corriere della Sera. Wellicht vreesde Google de reactie van de Napolitaanse maffia, speculeert de Italiaanse krant.

Toeval of niet, bekijk de beelden en oordeel zelf: