Volgens directeur Laurens Groenendijk gaat het om zeker 30.000 euro, aldus de Telegraaf. Groenendijk bevestigt dit verhaal tegenover Webwereld. Volgens hem gaat het vooral om studenten van Nyenrode en clubjes uit Groningen en Utrecht die Just-Eat.nl dupeerden.

Groenendijk denkt dat de studenten elkaar hebben ingelicht over de fouten in het systeem. Hij denkt dat 'de slimste jongetjes van de klas' het lek hebben ontdekt. Waar de fout precies zit is volgens Groenendijk nog onduidelijk. De bewering dat de fout in het veelgebruikte betalingssysteem iDEAL zit kan hij niet bevestigen. "De fout zit in óns betalingsproces. Er wordt op dit moment goed naar gekeken waar het precies is misgegaan", aldus Groenendijk tegen Webwereld.

Terugbetalen

"Het is niet iDEAL waar het mis ging." Het zijn wel allemaal iDEAL-transacties geweest, legt de directeur uit, maar 'daar hoeft niet per se de technische fout te zitten'. De studenten zouden zodra de betaling moet worden geregeld op een andere pagina de afrekening terug kunnen zetten naar een paar eurocent.

De problemen van het bedrijf zijn nog niet voorbij. Er wordt gewerkt aan de beveiliging van het systeem. Gisteren lukte het echter nog om een pizza voor een paar cent te bestellen. Groenendijk wil er voor zorgen dat de studenten alsnog het volledige bedrag voor hun bestelde eten betalen.