De broncode van Norton Utilities werd zaterdag gepubliceerd door Twitteraar Yama Tough, die dreigt dinsdag de hele broncode van Norton Antivirus online te zetten. In een statement aan de pers laat Symantec weten dat de broncode van Norton Utilities inderdaad is gelekt.

“De code die nu is gepubliceerd is afkomstig van een versie uit 2006, die versie wordt niet langer verkocht", schrijft Symantec. “Norton Utilities is sindsdien helemaal opnieuw gebouwd en deelt geen code meer met de versie uit 2006. Het uitlekken van deze code levert geen veiligheidsrisico op voor gebruikers van de huidige versie", benadrukt het bedrijf nog maar eens. Het bestand met de broncode van Norton Utilities werd afgelopen zaterdag gepost naar uploaddienst Depositfiles, waar het inmiddels is verwijderd.

'Niet via ons op Indiase server'

Symantec geeft verder aan nog niet te weten waar het lek zit. De hackers die de bestanden publiceerden zeggen ze gestolen te hebben van een server van de Indiase overheid. Maar Symantec zegt dat de code er in ieder geval niet dankzij hen is terechtgekomen.

“Als de Indiase overheid die code inderdaad had, zoals Anonymous zegt en wat wij nog niet hebben kunnen verifiëren, hebben we op dit moment geen indicatie dat het van ons afkomstig is", stelt het bedrijf in de verklaring. “Zover wij weten had de Indiase overheid de code helemaal niet."