In de nieuwe software, Symantec Mail Security voor SMTP 5.0, heeft de fabrikant zijn eigen antivirustechnologieën geïntegreerd met de aangekochte antispamtechnologie van Brightmail.

Volgens Symantec zorgt de integratie van deze twee technologieën, gekoppeld aan de mailfunctionaliteit uit zijn Mail Security 8200 Series, ervoor dat mailgateways beschermd zijn tegen virus- en spamaanvallen.

De toegevoegde spambeveiliging controleert berichten op basis van meer dan twintig filters, zoals signatures, reputatiefilters en heuristische functies. Deze worden elke tien minuten automatisch bijgewerkt, aldus Symantec.

Symantec Mail Security voor SMTP 5.0 maakt tevens gebruik van Sender ID en het Sender Policy Framework om de herkomst van berichten te verifiëren.

Tevens geeft de nieuwe software systeembeheerders uitgebreide mogelijkheden om deze naar zijn hand te zetten. Zo kunnen meer dan tweehonderd verschillende typen bijlagen worden gescand op sleutelwoorden en kunnen berichten binnen het netwerk worden gevolgd.

Voor dit laatste maakt de software gebruik van een grafische controlefunctie waarmee berichten langs diverse scanners in het netwerk kunnen worden gevolgd. Ook kunnen beheerders met deze functionaliteit een duidelijk overzicht van de berichtenstroom in het systeem krijgen, aldus Symantec.

Versie 5.0 van de software kan overweg met diverse besturingssystemen, waaronder Windows 2000 Server, Windows Server 2003, Sun Solaris (9 en 10) en Red Hat Linux ES/AS 3.0. Bron: Techworld