McAfee grijpt vandaag de eerste dag van het VMware-feestje aan voor de introductie van Total Protection for Virtualization. Het product wordt tegen het einde van dit jaar geleverd bij McAfee's VirusScan, AntiSpyware, Host Intrusion Prevention an ePolicy Orchestrator.

Total Protection for Virtualization bevat niet echt nieuwe technologie maar wel een nieuw licentiemodel dat is toegesneden op virtuele omgevingen. Gebruikers betalen per fysieke server ongeacht het aantal kopietjes dat in de verschillende VM's op die server draait.

VMsafe

Symantec biedt de bezoekers van VMworld een eerste glimp van zijn Symantec Security Virtual Machine. Het gaat om een zogenaamde software-appliance met daarin een Linux-besturingssysteem dat als een gast draait op de te beveiligen server. Voor de communicatie met de beheerprogramma’s maakt Symantec gebruik van VMsafe beveiligings-API's.

VMsafe is het project dat begin dit jaar tijdens VMworld Europe in Cannes in de openbaarheid werd geslingerd. VMware stelt daarbij de API’s beschikbaar waarmee securityleveranciers producten kunnen bouwen die hun werk doen bovenop de hypervisor. McAfee toonde toen ook al een prototype van zijn eigen VMsafe-product. Ook de Security Virtual Machine van Symantec is een prototype en komt nog niet voor op de planning van Symantec.

Check Point

Check Point toonde vorige maand een nieuwe versie van VPN-1 beveiligingssoftware speciaal voor de beveiliging van virtuele machines die draaien op VMware ESX of ESXi. VPN-1 Virtual Edition draait op dezelfde server als de virtualisatiesoftware, tussen de hypervisor en de virtuele machine.

Bron: Techworld