De nieuwe software, die voorheen bekend stond onder de codenaam Hamlet, is de opvolger van Symantec Antivirus Corporate Edition versie 10.

Endpoint Protection 11.0 is een belangrijke introductie voor Symantec, dat al meer dan een jaar een firewall, 0day-bescherming en nac-functionaliteit in zijn antivirusproduct probeert te integreren.

Endpoint Protection 11.0 is één van Symantecs grootste productreleases ooit die de technologie van diverse ingelijfde bedrijven samenvoegt in één softwarepakket.

De software, die eigenlijk al in het eerste kwartaal gereed had moeten zijn, bevat nieuwe technologie die in staat is om het gedrag van een programma op een computer te analyseren. Deze technologie is in 2005 gekocht van Wholesecurity.

Ook zal de nieuwe versie nac-functionaliteit krijgen zodat beheerders controle hebben over welke apparaten wel het netwerk op mogen en welke niet – bijvoorbeeld omdat de laatste patches niet zijn geïnstalleerd. Deze technologie kocht Symantec in 2005 van Sygate.

De overname van Veritas wordt gebruikt om de clientsoftware, die vanzelfsprekend ook over anti-virus en een firewall beschikt, te voorzien van een rootkitdetector.

De nieuwe beveiligingssoftware zal overigens, ondanks dat veel concurrenten tegenwoordig primair naar het gedrag kijken, nog steeds gebruikmaken van signatures. Bron: Techworld