De securityleverancier noemt zijn persverklaring een follow-up voor het artikel van de New York Times over de cyberinbraak bij die krant. Daarin stelt Symantec dat "geavanceerde aanvallen" zoals deze "benadrukken hoe belangrijk het is voor bedrijven, landen en consumenten om er zeker van te zijn dat ze volledige mogelijkheden gebruiken van security-oplossingen".

Alleen virusdefinities

Die generieke mededeling wordt direct gevolgd door een aanprijzing van de "geavanceerde mogelijkheden" in Symantecs eigen oplossingen. Daaronder "unieke reputatie-gebaseerde technologie en gedragsgebaseerde blokkering" die specifiek gericht zijn op gesofisticeerde aanvallen.

Symantec vult deze pr-boodschap echter aan met een specifiekere uitspraak. "Het inschakelen van alleen de op signatures gebaseerde antiviruscomponenten van endpoint-oplossingen is niet genoeg in een wereld die dagelijks verandert door aanvallen en bedreigingen." Dit impliceert dat de New York Times voor zijn ict-security slechts vertrouwde op antivirus die detectie pleegt op basis van zwarte lijsten met malwaredefinities.

'Antivirus is niet genoeg'

"We raden klanten aan om erg agressief te zijn in het inzetten van oplossingen die een gecombineerde security-aanpak bieden. Antivirussoftware alleen is niet genoeg." Vorig jaar werd zo'n waarschuwing ook al gegeven door security-expert Dan Kaminsky en door securityfirma Mandiant. Laatstgenoemde is nu in de arm genomen door de New York Times om de cyberinbraak op te ruimen.