Het pakket, genaamd Veritas Storage Foundation 5.0 High Availability for Windows, combineert de twee reeds bestaande producten Storage Foundation for Windows en Veritas Cluster Server.

Belangrijke vernieuwing in deze versie is de ondersteuning voor de Storage Foundation Management Server waarmee beheerders de opslag op diverse Foundation-servers kunnen bekijken en aanpassen.

Ook is de software uitgebreid met een nieuwe installatiewizards die het instellen van opslag, clustering en repliceren moeten vereenvoudigen en versnellen.

Gratis

Halverwege vorig jaar introduceerde Symantec een gratis versie van Veritas Storage Foundation in de hoop zijn marktaandeel buiten het datacentrum te vergroten.

Storage Foundation wordt voornamelijk gebruikt op grote servers waarop databases draaien. Op kleinere systemen, zoals bestand- of webservers, wordt de software een stuk minder vaak ingezet.

Symantec hoopt daar met de gratis versie, genaamd Veritas Storage Foundation Basic, verandering in te brengen. Deze versie is overigens alleen te gebruiken voor het lichtere werk.

Klanten die de gratis software op servers met meer dan twee processors of meer dan vier partities willen gebruiken, zullen moeten betalen.

Vista

Tevens heeft Symantec aangekondigd nog voor het eind van de maand drie nieuwe versies van zijn Norton-producten te introduceren die met Windows Vista overweg kunnen.

Hoewel Vista voor de zakelijke markt al even beschikbaar is, hebben maar weinig beveiligingsfabrikanten haast gemaakt met het aanpassen van hun software.

Symantec belooft nu een Vista-versie van Norton Internet Security, Norton Antivirus en Norton Confidential op tijd in de winkel te leggen.

De softwaremaker geeft gebruikers van Norton Internet Security 2006 en 2007, Norton Confidential voor Windows XP en Norton Antivirus 2006 en 2007 desgewenst een gratis upgrade naar de Vista-versie.

Diezelfde gebruikers komen bovendien in aanmerking voor een update om zo gebruik te kunnen maken van Symantecs nieuwe Sonar-technologie, waarmee bedrijven nieuwe bedreigingen en lekken kunnen opsporen. Bron: Techworld