Voor PGP Corporation betaalt Symantec 225 miljoen euro in contanten. Voor GuardianEdge telt het bedrijf 53 miljoen euro neer. Symantec wil de technologie van beide bedrijven gebruiken in zijn producten voor endpoint security en bestrijding van dataverlies. De overgenomen bedrijven gaan onderdeel uitmaken van Symantecs enterprise security-divisie.

Mobiele apparaten

Volgens Symantec is encryptie steeds vaker een wettelijke vereiste. Ook neemt de vraagt naar encryptie op mobiele apparaten toe. PGP Coproration biedt onder meer een encryptiepakket voor Blackberry-smartphones. Ook concurrenten als Sophos en McAfee hebben eerder al leveranciers van encryptie-oplossingen overgenomen. Symantec verwacht de overname in juni af te ronden. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door antitrusttoezichthouders.

Encryptiestandaard

PGP staat voor Pretty Good Privacy. Het is één van de meestgebruikte versleutelingsmethodes op internet. Uit PGP is de standaard OpenPGP voortgekomen, die door diverse programma's wordt gebruikt.

PGP is gebaseerd op een schema van asymmetrische cryptografie. Daarbij worden er twee verschillende sleutels gebruikt: één voor het versleutelen en één voor weer decoderen van de versleutelde gegevens. PGP is in 1991 al ontwikkeld door Philip Zimmermann.