Dat zegt channelanalistenbureau Canalys. In het vierde kwartaal van het vorige jaar achterhaalde McAfee de voormalige marktleider, terwijl ook Trend Micro het worstelende Symantec op de hielen zit.

De markt voor client security software is overigens nog steeds krimpend, nu extra versterkt doordat er minder computers over de toonbank gaan. Volgens Canalys kiezen bedrijven ervoor security te regelen via een appliance die alle soorten bedreigingen kan afslaan. De totale markt aan securityhardware en software steeg in het vierde kwartaal met 12 procent. Cisco voert de markt aan, mede door de verkopen van Adaptive Security Appliance-producten. Volgens Canalys profiteren ook Check Point en Juniper hiervan, hoewel IDC vorige week juist stelde dat Juniper op die markt harde klappen had gekregen.

Canalys verwacht dat de investeringen in security ook dit jaar een groei laten zien omdat bedirjven zich moeten houden aan allerlei Europese en lokale regelgeving op het gebied van compliance. Daarnaast blijven de (criminele) aanvallen via het internet, maar ook intern, toenemen. De markt voor beveiligingssoftware voor computers blijft 'een uitdaging', zegt Canalys eufemistisch.

Bron: Channelworld Bron: Techworld