Het einde van de PC Tools-securitypakketten is al ingegaan. Eigenaar Symantec schrapte dat deel van de overgenomen software eerder deze maand. In die end-of-life aankondiging meldt de leverancier dat het securityportfolio van PC Tools "op 18 mei is geschrapt". De Britse ict-nieuwssite The Register heeft het stille afvoeren nu opgemerkt.

'Minder, betere oplossingen'

Symantec behoudt nog wel de pc-tweaktools onder de vlag van het oorspronkelijk Australische PC Tools. Het schrappen van PC Tools Internet Security, Spyware Doctor en Spyware Doctor with Antivirus "heeft geen impact op de PC Tools Utilities-producten", aldus de softwarefirma. Dit omvat Registry Mechanic en de Performance Toolkit.

Gebruikers van de securitysoftware onder de PC Tools-naam krijgen nog wel antivirus-updates voor de looptijd van hun huidige abonnement. Dat zal na het aflopen dan niet automatisch weer worden verlengd. Het aangereikte alternatief is de nieuwe versie van Norton Internet Security, waarbij klanten ook aanbiedingen krijgen. Hoeveel die kortingen bedragen, is niet duidelijk.

Norton Ghost achterna

De reden voor het afvoeren van de securitysoftware voor consumenten en het mkb is dat Symantec zijn productbereik wil stroomlijnen. "Om minder, betere oplossingen voor onze klanten te leveren", legt het bedrijf uit. Begin deze maand heeft Symantec al de stekker getrokken uit zijn aloude beheertool Norton Ghost. Die software, ook ooit overgenomen, blijft bij de huidige versie die nog stamt van april 2010.

Symantec legt uit hoe PC Tools gedeïnstalleerd kan worden om dan het vervangende Norton Internet Security te installeren: