Volgens Con Mallon, product marketing director bij de consumentendivisie van Symantec Europa, ergeren veel klanten zich aan de tijd die het kost om de software op te starten en om een pc te scannen.

De doelen die Symantec zich heeft gesteld om een en ander aan de klachten te doen, zijn ambitieus. Zo moet de installatietijd terug van 8 à 10 minuten naar 1 minuut of minder. Het securitybedrijf wil ook de omvang van zijn applicaties aanpakken. 100 MB zou het maximum moeten zijn.

De opstarttijd na het starten van de computer moet eveneens naar beneden. Bij Norton 360 Version 2.0 (het meest recente consumentenproduct van Symantec) duurt het nu nog 20 tot 30 seconden voordat de software is opgestart. Die tijd moet naar 10 seconden of minder.

Om de scantijd omlaag te brengen, wil Symantec tijdens het scanproces enkele vertrouwde bestanden over gaan slaan. Al te veel details wil het antivirusbedrijf daarover niet kwijt: om kwaadwillenden niet op ideeën te brengen, zal de software niet bekendmaken welke files worden overgeslagen.

Bron: Techworld