Symantec heeft deze week nogal last van false positives. Zowel Spotify, de muziekdienst die later dit jaar ook naar Nederland komt, als de installer van Flash Player werden als malware aangemerkt. Spotify meldde dat ze geen veranderingen hadden doorgevoerd, dus dat de oorzaak van de problemen die hun gebruikers ineens hadden bij Symantec moest liggen. Die gebruikers konden ondertussen geen gebruik maken van de dienst.

Symantec lostte het probleem op, waarna gebruikers wel nog het spotify.exe bestand uit de quarantaine-lijst moesten halen.

Flash Player installer

Spotify werd als Trojan geïdentificeerd door de Norton software van Symantec. De Flash Player installer werd er tussenuit gepikt door Symantec Endpoint Protection Manager, dat voornamelijk binnen bedrijven wordt gebruikt. Het probleem werd ook opgelost door Symantec. Bovendien bleek het om een verouderde versie te gaan. Gebruikers die de melding kregen werd geadviseerd om te updaten naar de laatste versie.

Volgens Internet Storm Center is het overigens geen wonder dat dit af en toe gebeurt. Het mag meer een wonder heten dat het niet vaker voorkomt, met de duizenden en duizenden verschillende soorten detectie die door een anti-virustool worden uitgevoerd. Bron: Techworld