De Android-apps van onder meer Sky News en Sky+ zijn gehackt door Syrische activisten en in de Google Play-winkel vervangen door aangepaste versies. Het Britse mediabedrijf bevestigde de hack via Twitter. De gehackte apps toonden plaatjes van de Syrian Electronic Army en vermeldden 'Syrian Electronic Army Was Here'.

De link naar de 'developersite' op de pagina in de Google Play Store is ook aangepast. De gehackte apps zijn inmiddels door Google uit de Play-store gehaald. Sky roept gebruikers op de apps van hun toestel te verwijderen, totdat het nieuwe versies heeft uitgebracht.

Toegang tot beheersysteem

Hoe de hackers van de Syrian Electronic Army toegang kregen tot de apps is nog niet helemaal onduidelijk. Ze lijken toegang te hebben gehad tot een beheersysteem van Sky, waardoor Google niet opmerkte dat er iets aan de hand was. De Play Store heeft wel malwaredetectie, maar die sloeg op de aangepaste apps niet aan.

De Syrian Electronic Army heeft al meerdere websites gedefaced en voert DDoS-aanvallen uit. Onder meer BBC News, NPR, Human Rights Watch en een Arabische tv-zender zijn daarvan doelwit geweest. Ook hackten de activisten in april het Twitter-account van het Amerikaanse persbureau Associated Press, waarna ze berichten verspreidden dat het Witte Huis zou zijn gebombardeerd.