De dll-bestanden worden met de update in quarantaine gebracht en kunnen niet meer door Windows worden aangesproken, waardoor het hele besturingssysteem plat komt te liggen. Naast de dll'etjes wordt explorer.exe aangemerkt als 'besmet'.

De problemen deden zich eind vorige week voor met Antivirus, Internet Security en Internet Security Pro. Ondertussen heeft Trend een update uitgebracht die het probleem verhelpt.

Trend is niet de enige geweest die afgelopen week problemen heeft gehad. Klanten van Sophos klaagden dat ze niet bij de site van de antivirusaanbieder konden, en dat ook de updateserver plat lag. Op Techworld kaartte lezer 'Snowy' het geval aan. " Volgens mij hebben ze bij Sophos een rootkit binnen gekregen de Site ligt al drie dagen PLAT. Updater werkt niet meer en ze zijn totaal onbereikbaar." Volgens Sophos zou een 'beperkt aantal klanten' met de problemen te maken te hebben gekregen, die werden veroorzaak door een slechte verwerking van het Sophos.com-domein. De problemen zijn gisteren verholpen. Bron: Techworld