Pushtechnologie voor Citrix NetScaler

Citrix heeft zijn deliverysysteem voor webapplicaties opgewaardeerd. De Enterprise en Platinum edities van NetScaler worden uitgerust met een nieuwe push-techniek waarbij niet afzonderlijke clients worden voorzien van informatie, maar meerdere tegelijk. Dat zou de druk op de webserver in je bedrijf danig moeten verlichten, zo beweert de leverancier althans. Het mooie van de update: bestaande klanten krijgen hem gratis, mits je Enterprise of Platinum hebt ingekocht natuurlijk.

Expand WAN-optimalisatie update

Het blijft even bij de updates, nu van het besturingssysteem dat Expand gebruikt in zijn apparatuur voor netwerkoptimalisatie. Die zijn vooral bedoeld voor bijkantoren waar je geen aparte ict-afdeling kunt voeren. Toegevoegd zijn onder andere een engine die de quality of service van de applicatielaag in de gaten houdt. Deze ondersteunt zo'n 400 applicaties, inclusies het spul dat je eventueel wilt afknijpen. Ook nieuw is de zogenaamde Firewall Transparency Mode, waarmee je de acceleratie kunt afstemmen op een eventueel aanwezige firewall. Juist nieuwere firewalls willen nog wel eens in de weg staan van optimalisatie-apparatuur.

QualysGuard Web Application Scanning

De RSA-conferentie in San Francisco is deze week begonnen, en het valt te merken. Zo is SaaS-beveiligingsaanbieder Qualys actief met een paar nieuwe producten, en een daarvan is de QualysGuard WAS-dienst. De online scanner pakt je webapplicaties en haalt deze door de mangel om ze te zien hoe lek deze wel niet is. De achterliggende links worden in kaart gebracht, biedt authenticatiemiddelen en doet aan black- en whitelisting.

Symantec Protection Suite Small Business Edition

Nog iets van de RSA, en wel van voormalige marktleider in client-security Symantec. Het gaat om de Symantec Protection Suite, waarvan zowel een versie komt voor mkb als voor grote bedrijven. Verschil tussen de twee versies is dat de Enterprise-editie naast antispam en antivirus ook met endpointbeveiliging en backup/recovery wordt geleverd. Voor mkb's die ook nog endpoint security willen, is er nog het aparte Symantec Endpoint Protection Small Business Edition.

Verder heeft Symantec Mi5 gekocht, een aanbieder van webbeveiligingsapparatuur. De technologie van Mi5 moet nog dit jaar terug gaan komen in het Symantec-aanbod. Bron: Techworld