De mededelingen-pagina van Telfort meldt dat er in de afgelopen week landelijke storingen plaatsvonden in het netwerk op maandag en woensdag, waardoor vast bellen (via internet) niet of niet goed mogelijk was.

De storingen van maandag en woensdag zouden volgens de site verholpen zijn, maar vandaag isn het weer raak. Telfort meldt: "Momenteel kunnen abonnees problemen ondervinden met vast bellen. Wij zijn ons bewust van dit probleem en werken aan een oplossing. Wij verzoeken u vriendelijk om niets aan uw instellingen van uw modem te wijzigen. Onze excuses voor het ongemak."

Oorzaak nog onbekend

De perswoordvoerder van Telfort was niet direct beschikbaar voor commentaar, maar een medewerker van de Telfort helpdesk bevestigt dat er momenteel een landelijke storing is bij de vaste telefonie van Telfort. Over de omvang van de storing of de termijn waarop deze verholpen zal zijn, is verder nog niets bekend.

Medio augustus werd Telfort nog geplaagd door een internetstoring in Amsterdam en omstreken.

Update: Perswoordvoerster Anita Groenink van Telfort heeft telefonisch laten weten dat de telefonische storing zojuist verholpen is. Zij kon geen inzicht verschaffen in hoeverre de twee storingen eerder deze week verband hielden met die van vandaag.

Update 2: Telfort meldt op zijn site dat de storing zich toch weer opnieuw heeft gemanifesteerd...