Tesla roept formeel de 29.222 eerste generatie (muur)opladers van zijn volledig elektrische sportsedan Model S terug. De eerder uitgerolde softwareupdate biedt volgens Tesla niet voldoende garantie tegen het potentiële brandgevaar. De opladers, gemaakt tussen 15 september 2012 en 10 januari 2014, blijven een risico vanwege oververhitting die kan optreden bij de stroomtoevoer.

(foto via Engadget)

Afgelopen vrijdag kwam de automaker al met de mededeling dat eigenaren naast een gratis update ook een verbeterde adapter zouden krijgen. Maar nu is ook de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) op de hoogte gesteld van het gevaar, zo ontdekte The New York Times. Het gaat om de Universal Mobile Connector ("UMC") NEMA 14-50 adapter, die in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

De terugroepactie is uit voorzorg, aldus de elektrische autofabrikant. Volgens Tesla komt het defect bij minder dan 3 procent van dit type adapter voor. Bezitters van de Tesla Model S krijgen binnenkort gratis een aangepaste adapter met een thermische zekering thuis gestuurd.

Het rapport dat de NHTSA heeft ontvangen:

Tesla Defect Information Report