Volgens deze thuiswerkers moet hun manager controleren wat zij buiten kantoor uitspoken. Sommige thuiswerkers vinden zelfs dat te ver gaan: bijna één op de vijf thuiswerkers vindt dat het niemand wat aangaat wat zij doen.

Dat blijkt uit onderzoek van Cisco dat is uitgevoerd in tien landen. De onderzoekers ondervroegen meer dan duizend thuiswerkers en duizend it-beslissers.

De ondervraagde thuiswerkers in de Verenigde Staten, Frankrijk, Australië, Brazilië, China en Groot-Brittannië, vinden dat hun manager meer autoriteit heeft dan de it-afdeling. De thuiswerkers in India, Japan, Italië en Duitsland zijn een andere mening toegedaan.

Cisco maakt zich zorgen over de uitkomsten van het onderzoek. Volgens de netwerkfabrikant houden thuiswerkers te weinig rekening met eventuele risico's.

Eén op de vijf thuiswerkers deelt zonder problemen de computer met niet-werknemers, een kwart van de ondervraagden opent onbekende e-mails en 11 procent breekt in op het draadloze netwerk van de buren.

Netwerkbeheerders en veiligheidsmanagers moeten daarom een actievere relatie aangaan met hun eindgebruikers, adviseert Cisco.

Bron: Techworld