Op de lijst bevinden zich ook accounts van andere providers zoals Gmail, AOL en Yahoo. Ook zijn er mogelijk MSN-accounts op de lijst terug te vinden. Het document werd afgelopen zondag gepubliceerd op de website pastebin.com, een site waar anoniem teksten gedeeld kunnen worden, schrijven Security.nl en The International Business Times.

Het is onbekend wie de in totaal 24.534 gebruikersnamen en wachtwoorden heeft gepubliceerd. Volgens de Business Times waren de meeste accounts op de lijst maandagochtend al niet meer te benaderen via de gegevens op de lijst. Het is de vraag of Microsoft hier de hand in heeft. Het bedrijf achter Hotmail laat weten de 'beweringen te onderzoeken'. De lijst is inmiddels van pastebin.com verdwenen.

Spaanse accounts

Volgens Security.nl gaat het vooral om Spaanstalige accounts omdat er voornamelijk Spaanse namen voorkomen op de lijst. Ook valt op dat er veel erg slechte wachtwoorden worden gebruikt zoals 'qwerty, 'password' en '123456'.

In 2009 werd ook al op pastebin.com een lijst met 10.000 Hotmail-accounts gepubliceerd. Volgens Microsoft ging het destijds om een phishing-aanval en niet om een lek in Hotmail.