Christopher Poole, de oprichter van 4chan, liet prominenten als Barack Obama, Vladimir Poetin en Oprah Winfrey ver achter zich. Hij kwam in de stemming terecht onder zijn bijnaam 'Moot'. Volgens Time werd er 16,794,368 maal een stem uitgebracht op de forumeigenaar. 90 procent van de stemmers gaf aan hem zeer invloedrijk te vinden. Volgens Time ontkent Poole iets te weten van een plan van zijn community om de stemming te beïnvloeden.

Wel ontdekte het technische team van Time.com "verschillende pogingen om de stemming te hacken" maar die werden allemaal verijdeld, zo beweert het magazine. Ondanks dat er wel een vreemd luchtje aan de zaak zit, zegt adjunct-hoofdredacteur Josh Tyrangiel dat Poole recht heeft op de titel. "Net zoveel als vorige titelhouders als game-ontwerper Shigeru Miyamoto van Nintendo en de Koreaanse popster Rain."

4chan

De online community 4chan.org bestaat sinds 2003 en staat aan de wieg van internetfenomenen als Lolcats en Rickrolling. Volgens Time heeft de site 8,5 miljoen pageviews per dag en ongeveer 3,3 miljoen bezoekers per maand.

4chan werd met afstand nummer één in de internetpoll. De nummer twee, de Maleisische politicus Anwar Ibrahim, staat om ruime afstand met 'slechts' 2,3 miljoen stemmen. Moot had dus 14 miljoen stemmen meer dan de nummer twee. Ook opmerkelijk is dat de 'winnaars' van de poll met de eerste letters van hun voornamen de zin 'Marblecake also the game' vormen.

Precisiehack

De online variant van de Time 100 van meest invloedrijke personen ter wereld is een jaarlijks terugkerend evenement en de tegenhanger van de versie die in het blad wordt gepubliceerd. De top 100 in het blad wordt samengesteld door de redactie. "Ik wil er alle twijfelaars er aan herinneren dat dit een internetpoll is. Twijfelen aan de resultaten is min of meer de bedoeling", aldus Tyrangiel.

Bloggers schrijven inmiddels uitgebreid over de 'precisiehack'. Op het weblog Music Machinery zegt auteur Paul Lamare een gesprek te hebben gehad met een hacker die zich Zombocom noemt. De hacker zegt er achter te zijn gekomen dat hij met verschillende automatische stemmers de stemming kon beïnvloeden. Dit gebeurde nadat een aantal leden van 4chan er achter kwamen dat Moot op de lijst stond.

Ipv6

Time kwam op een gegeven moment achter de hack en diskwalificeerde miljoenen stemmen. Ook werd er extra beveiliging toegevoegd maar die was volgens de hackers makkelijk te omzeilen. Ook kwamen de hackers erachter dat de 'autovoters' niet meer dan 1 keer per 13 seconden op een kandidaat konden stemmen. Voor de maatregelen kon met een enkele automatische stemmer bijvoorbeeld 300 per minuut gestemd worden op een kandidaat.

Volgens Zombocom werd zijn ip-adres waarschijnlijk niet geblokkeerd door Time.com omdat hij ipv6 gebruikte. Hij kon zo een techniek ontwikkelen om 5000 keer per seconde te stemmen. Daardoor werd het mogelijk om de stemming zo te manipuleren dat de volgorde zo werd samengesteld dat de zin 'marblecake also the game' te lezen was. Marblecake is volgens Zombocom het irc-kanaal waar de 'Message to scientology'-video vandaan komt. Een filmpje waarin hevig wordt geageerd tegen de omstreden godsdienst.

'For the lulz'

De hackers wilden op deze manier laten weten dat hun groep nog steeds bestaat. Om tot het huidige resultaat te komen maakte zombocom twee perl scripts en werd het mogelijk om de zin tevoorschijn te toveren. Op de vraag van blogger Paul Lamare waarom ze zoveel tijd en moeite staken in het manipuleren van de stemming antwoordde Zombozom: " For the lulz."