Op de veertig tapes staan gegevens over zeker 600.000 werknemers en oud-werknemers van het bedrijf. De banden bevatten onder meer persoonsgegevens en sofi-nummers van de werknemers, zo meldt CNN Money, zelf een onderdeel van Time Warner.

Het mediabedrijf benadrukt dat de banden geen informatie over klanten bevatten. De tapes werden gemaakt en beheerd door een extern bedrijf, Iron Mountain. De Amerikaanse Secret Service is nu ingeschakeld om de verloren data weer boven tafel te krijgen.

"We nemen de beveiliging van informatie van ons personeel extreem serieus en we betreuren dit incident ten zeerste", verklaart Larry Cockell van Time Warner in een reactie. Vooralsnog heeft het bedrijf geen reden om aan te nemen dat er informatie is uitgelekt of misbruikt.

Het verdwijnen van databases met persoonsgegevens is de laatste tijd vaker in het nieuws. Bij Reed Elsevier lekte onlangs nog informatie over ongeveer 300.000 Lexis Nexis-gebruikers uit

En bij ChoicePoint, een Amerikaanse bedrijf dat kredieten controleert, werden in februari gegevens over 145.000 personen gestolen.