Microsoft heeft de eis aan gebruikers laten vallen dat zij voor deze dinsdag de Windows 8.1 Update 1 moeten hebben geïnstalleerd. Die update zou nodig zijn om de laatste patches te kunnen gebruiken. Update 1 zou het nieuwe fundament zijn van Windows 8.1.

Maar Microsoft geeft consumenten nu een extra maand de tijd. Eerder deed het bedrijf dat al voor zakelijke gebruikers; die krijgen zelfs nog tot in augustus de tijd.

Update 1 komt met heel veel hobbels

Om Update 1 is al heel wat te doen geweest. Eerst liepen pc's vast tijdens het downloaden ervan of werd de update simpelweg niet gevonden door de Windows Update-tool op de pc. Daarna ontstond er ophef bij de sysadmins nadat zakelijke systemen vastliepen en vervolgens ook nog bij bedrijven die die patch bij lange na niet bedrijfsbreed zouden kunnen employen voor de deadline van 12 mei. Zij kregen alras respijt.

Nu geeft Microsoft ook consumenten langer de tijd. "We zijn er van overtuigd dat in de komende maand de meerderheid van de klanten die nog niet hebben geüpdatet, dat kunnen doen", schrijft het bedrijf.