PSI is een uiterst handige applicatie voor wie wil bijhouden voor welke geïnstalleerde software er security updates beschikbaar zijn. De software van Secunia meldt welke software niet up-to-date is en biedt in veel gevallen de mogelijkheid om met één klik updates en patches binnen te halen.

De eerste bèta van PSI verscheen 17 maanden geleden. Die eerste versie was alleen geschikt voor machines met Windows XP 32 bit. Nu is het programma ook beschikbaar voor Windows 2000, XP 32/64 bit en Vista 32/64 bit. Volgens Secunia zijn er bijna 800.000 mensen die gebruik hebben gemaakt van de bèta-versies van PSI.

De belangrijkste vernieuwing van versie 1.0 is volgens Niels Henrik Rasmussen van Secunia de toevoeging van een nog simpeler user interface. Daarmee richt Secunia zich vermoedelijk vooral op een nieuwe groep gebruikers voor wie de verschillende tabbladen met informatie blijkbaar te ingewikkeld zijn.

Tegelijkertijd met de lancering van PSI 1.0 opende Secunia deze week een forum waarop PSI-gebruikers met elkaar in debat kunnen over patches, product updates, exploits en andere security-gerelateerde zaken. Bron: Techworld