Het zal niet de eerste keer zijn, en niet de laatste keer: Tor wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan illegale activiteiten die gebruik maken van de anonimiserende routingtechnologie.

Volgens de aanklacht in Texas "blijkt duidelijk op de website dat Tor bewust assistentie verleend aan websites zoals Pinkmeth bij het overtreden van de wetten van Texas".

Tor medeplichtig als hoster?

Pinkmeth is een zogenaamde revenge porn website, waarop mensen seksfoto's en -video's van hun ex uploaden in een poging het leven van deze ex kapot te maken. De site draait als hidden service op het Tor-netwerk. Volgens de klager is Tor door het opzetten van zo'n anoniem netwerk medeplichtig.

Tor wordt vervolgens omschreven als een internetprovider die 'private' en 'anonieme' domeinhosting aanbiedt. Maar daar wringt de schoen, want het Tor-project, een non-profit organisatie, is in principe alleen verantwoordelijk voor het protocol en de cliënt-software.

UPDATE 11 juli : De advocaat van de klager erkent bij nader inzien dat het Tor project geen rol speelt bij Pinkmeth, en heeft de aanklacht tegen Tor inmiddels ingetrokken.

De aanklacht:

233038130 Pink Meth Summons and Complaint