De demonstranten hadden de hashtag #torstrike in het leven geroepen en een aantal eisen gepost waaraan moest worden voldaan voordat de staking van start zou gaan. Veel beheerders, gebruikers en fans waren echter niet blij met deze aanpak en "kaapten" de hashtag en gebruikten deze om gebruikers en beheerders juist aan te sporen op 1 september nieuwe nodes en bridges op te zetten.

Averechtse werking

Het ziet er naar uit dat het aantal mensen dat het niet eens was met deze oproep groter was dan de groep die voor de staking was. Op 1 september nam het aantal relays juist toe in plaats van af en ook het aantal bridges steeg lichtjes.

Verschillende gebruikers lieten via Twitter weten dat zij op 1 september een nieuwe node of bridge hebben opgezet en/of dat zij niet van plan zijn nodes of relays uit de lucht te halen.

Fork

Ondertussen is er een groep beheerders afgesplitst van het Tor-project en heeft de boel geforked. Gebruikers die liever de alternatieve versie van Tor willen gebruiken kunnen aan de slag met de Rotor Browser. De browser bevindt zich op dit moment nog in een pre-alpha-stadium. De oprichter van Rotor licht zijn standpunten toe in een online radio-interview.