Het lijkt uit te lopen op een totale internetoorlog tussen hackers onderling en tussen beveiligingsbedrijven, overheden en LulzSec met zijn medestanders. Grey-hat hackers als The Jester (Th3j35t3r), die eerder Wikileaks en 4chan heeft aangevallen, en een groep die zich de Web Ninjas noemt, zouden informatie over LulzSec hebben verzameld en die aan de FBI hebben gegeven, zo meldt Time Magazine.

Bewijsmateriaal naar de FBI

De hackers hebben chatlogs weten te bemachtigen van LulzSec’s IRC-kanaal en ander indirect bewijsmateriaal dat de identiteit van de leden van LulzSec zou kunnen blootleggen. Het lijkt er in eerste instantie op dat een aantal van de mensen achter LulzSec voorheen gelieerd was aan Anonymous, zo schrijft The Times. Web Ninjas heeft een aantal foto’s gepubliceerd van naar zij zeggen leiders van LulzSec. Daarbij zegt de groep de echte namen en adressen van die personen te hebben, maar die niet te willen vrijgeven.

Ondertussen heeft LulzSec zijn “Operation Anti-Security” aangekondigd, schrijft The Next Web. Een posting op Pastebin is tevens via Twitter verspreid en daarin zegt LulzSec de strijd tegen corruptie bij overheden en bedrijven aan te gaan. Anonymous wordt genoemd als medestander. Anderen worden uitgenodigd mee te doen.

Banken het eerste doelwit

De groep schrijft in de posting dat topprioriteit is geheime overheidsinformatie te stelen en vrij te geven. Banken en “andere hoog genoteerde instellingen” zijn daarbij het eerste doel. “We nodigen iedereen uit om elke overheid of overheidsdienst die ons tegen probeert te houden, aan te vallen”, zegt de verklaring.

Volgens The Next Web zou die verklaring mogelijk een einde maken aan de tactiek die LulzSec tot nu toe heeft gehanteerd, waarbij vele “gewone” internetters het slachtoffer zijn geworden. Door het stelen van accountinformatie en het publiceren daarvan, zijn diverse mensen in problemen gekomen, onder meer via op andermans naam bestellen van producten bij Amazon tot aan het misbruiken van PayPal-accounts.