De bescherming is op Windows gebaseerd. Trend Micro Core Protection voor VMware is vanaf volgende maand te koop. De security-software gebruikt de application programming interfaces (api's) van VMsafe om virtuele machines te scannen. VMsafe wordt ook gebruikt om integratie met VMwares managementconsole vCenter mogelijk te maken.

De Core Protection antimalware draait apart in het gastbesturingssysteem, zegt Harish Agastaya, director product management en marketing van Core. Core Protection voor VMware is gebaseerd op Trend Micro's bestaande antimalware, maar is ontworpen als een lichtgewicht versie om realtime virtuele machines die draaien op VMware te scannen.

Hyper-V en Citrix Xen

De software valt te beheren via vCenter, de OfficeScan-beheersoftware van Trend Micro zelf of via een losse (stand alone) Core-beheerconsole. Door de integratie met vCenter "weten we welke soorten VMware's in omloop zijn", aldus Agastya tegen de IDG News Service. Wat Core gaat kosten is nog niet bekend.

In de herfst wil Trend Micro een securityproduct voor VMware uitbrengen voor het detecteren en tegengaan van insluipers. Het bedrijf doet ook onderzoek naar mogelijkheden om antimalware te maken voor virtuele omgevingen op Microsofts Hyper-V en Citrix' Xen.