Woordvoerder Mike Sweeny van Trend Micro bevestigt tegenover de IDG-nieuwsdienst dat de site van het bedrijf eerder deze week is gehackt. In ieder geval een gedeelte van de site. "Sommige pagina's waren aangevallen. Die hebben we in de nacht van woensdag op donderdag uit de lucht gehaald om herstelwerkzaamheden uit te voeren."

Volgens concurrent Sophos waren sommige pagina's al vanaf zondag besmet door hackers die een kwaadaardige iFrame-exploit gebruikten om een Trojan achter te laten op de computer van de bezoeker. Trend Micro zou niet uitsluiten dat bezoekers zijn geïnfecteerd met JS_DLOADER.TZE.

Voor beveiligingsbedrijf Trend Micro is de hack van de eigen website natuurlijk uiterst genant. Maar ze staat niet alleen. In januari werd ook de site van beveiliger CA op vergelijkbare manier geïnjecteerd met malware.

McAfee meldde deze week dat cybercriminelen met meer dan 10.000 websites hebben geknoeid om pc's en wachtwoorden te kunnen kapen. De aanval zou daarmee een van de grootste in zijn soort zijn.