Het Trojaanse paard Doomboot.A is een lastig stukje software, volgens experts van F-Secure. De software draagt namelijk de zogenoemde Commwarrior.B-worm met zich mee. Het Trojaanse paard kan binnenkomen door bepaalde spelletjes te downloaden.

Zodra een telefoon besmet raakt, verstuurt de worm zich per mms en via Bluetooth door. Dit gaat net zolang door totdat de batterij van de telefoon leeg is. Dit duurt ongeveer een uur. Wie merkt dat zijn telefoon besmet is en zijn toestel probeert te herstarten, komt bedrogen uit. Het Trojaanse paard verhindert dat de telefoon opnieuw kan worden gestart.

Volgens Anton von Troyer van beveiligingsbedrijf F-Secure hebben de meeste slachtoffers niet eens door dat hun telefoon besmet is. "Er verschijnen geen icoontjes, de enige aanwijzing is dat de batterij snel leeg raakt."

Om een einde te maken aan de verspreiding van dit Trojaanse paard, moet het toestel opnieuw geformatteerd worden. Dit zal echter wel leiden tot het verlies van alle data, zoals foto's, agenda-items en adressen op de smartphone.

F-Secure raadt gebruikers aan om voorzichtig te zijn met het downloaden van mobiele games voor Symbian-toestellen. Ook raadt hij het gebruik van antivirussoftware op de mobiel aan.