Tijdens de laatste patchdag, dinsdag 11 april, heeft Microsoft onder andere patch MS06-015 vrijgegeven. Deze blijkt echter voor de nodige problemen te zorgen bij gebruikers van Siebel-, HP en Nvidia-producten.

Microsoft zegt de diverse mogelijkheden te hebben bestudeerd en komt tot de conclusie dat het wel zo netjes is een oplossing te bedenken die minimale inspanning van de gebruiker vereist.

"We hebben de update opnieuw ontwikkeld om problemen met oudere HP- en Nvidia-software te voorkomen", schrijft Microsoft-beveiligingsexpert Stephen Toulouse op het Microsoft Security Response Centre-blog. "We gaan een test doen en zullen deze nieuwe update vrijgeven op 25 april."

De nieuwe update zet de getroffen software van andere ontwikkelaars op een soort uitzonderingslijst zodat de huidige problemen zich niet meer voordoen. Feitelijk automatiseert Microsoft hiermee de eerder aangedragen oplossing waarbij het register handmatig moest worden aangepast.

Overigens benadrukt Toulouse dat deze update via de automatische updatefunctie van Windows zal worden afgeleverd. Alleen gebruikers die problemen ondervinden of patch MS06-015 nog niet hebben geïnstalleerd, zullen de update ontvangen.