Donderdagochtend hadden onbevoegden kortstondig toegang tot het Twitter-account van minister Verhagen van Economische zaken. Er werd plotseling een onbegrijpelijke tweet gepubliceerd met een link naar het YouTube-filmpje 'We Did It' van animatiefiguur Dora.

Gerommel van buitenaf

Als snel was de controle over het account hersteld, en het ministerie heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen, meldt een woordvoerder aan Webwereld. Welke maatregelen precies zijn genomen blijft geheim.

Het lijkt inderdaad om hackers te gaan, en niet iemand uit de naaste omgeving van de minister. Ook Verhagen zelf vermoedt dit. “Mijn kinderen zijn de Dora-leeftijd voorbij, kleinkinderen liggen hopelijk in de toekomst. Lijkt te gaan om gerommel van buitenaf", twittert de bewindsman.

iPhone afgedwongen bij BuZa

Verhagen staat bekend als fervente fan van gadgets en technologie en is een beroemd voorbeeld van BYOD, oftewel Bring Your Own Device. Verhagen dwong toen hij minister van Buitenlandse Zaken werd af dat hij een iPhone kon gebruiken op de zaak. Dat ging niet zonder dreigementen aan het adres van de ict-afdeling, vertelde hij in 2010 tijdens een interview.

Verhagen in 2010 over zijn strijd tegen de ict-afdeling van BuZa:

Interview Maxime Verhagen over ICT strijd & BZ from vincente on Vimeo.