De software TextSecure kwam vorige maand in handen van Twitter na de overname van Whisper Systems. TextSecure is een applicatie die dient als vervanging voor de normale sms-applicatie op Android-toestellen. Via de app is het mogelijk een sms te encrypten voordat het bericht wordt verstuurd.

Meer open source

Op het developersblog maakt Twitter bekend nog meer software van Whisper Systems vrij te gaan geven als open source. TextSecure is het eerste programma dat nu beschikbaar is. Twitter zegt nog te onderzoeken of er juridische belemmeringen zijn om de code vrij te geven en of de open source gemeenschap iets aan de code heeft.

Op het blog van Whisper Systems schrijven de ontwikkelaars van de applicatie dat ze altijd bezig zijn geweest met het bieden van tools om mensen vrijelijk en veilig te laten communiceren. “We hopen dat een open source-versie van TextSecure nog meer mensen kan bereiken en kan zorgen dat nog veel meer mensen werken aan een geweldig product", aldus het Development Team van Whisper Systems.

Offline door de overname

Bij de overname werd door zowel Twitter als Whisper System gesproken van een integratie van de software in applicaties van het microblogplatform. RedPhone, een dienst die het mogelijk maakt telefoongesprekken te encrypten en die veel gebruikt werd onder dissidenten wereldwijd, ging offline rond de overname. Volgens de officiële lezing om Twitter de gelegenheid te geven de dienst te integreren.