"We verzetten ons tegen een aanhoudende denial-of-service aanval, en zullen iedereen snel op de hoogte brengen over de status", bericht Twitter op het statusblog van de dienst. Volgens datzelfde blog zou Twitter inmiddels weer in de lucht moeten zijn maar dat blijkt niet overal het geval.

Het duurde drie kwartier voordat de webmasters van Twitter uitvonden wat het probleem was. Het benaderen van de dienst via Google wees al op een DDoS-aanval. "Het spijt ons maar uw zoekopdracht lijkt erg op een geautomatiseerd verzoek van een computervirus of spywaretoepassing. Om onze gebruikers te beschermen, kunnen we uw verzoek op dit moment niet verwerken", toonde Google in sommige gevallen als er via de zoekmachine werd gezocht naar de blog van Twitter.

Niet bereikbaar

In 2007 en 2008 werd Twitter vaker geplaagd door downtime maar dit jaar draaide de site redelijk stabiel. Het niet bereikbaar zijn van de dienst voor een relatief lange tijd, op moment van schrijven ongeveer anderhalf tot twee uur, is dan ook een stevige onderbreking. Gebruikers van over de hele wereld kunnen de dienst niet gebruiken.

Update: 18.09 uur: De site is in Nederland weer online.