Het door hackers geteisterde microblog Twitter neemt maatregelen om gebruikers beter te beschermen tegen het hacken van accounts door het inlogproces aan te scherpen.

Gebruiker krijgt SMS-code opgestuurd

Door de nieuwe functionaliteit Login Verification kunnen gebruikers instellen dat bij het inloggen de identiteit van de gebruiker wordt gedubbelcheckt via een zescijferige SMS-code.

De maatregel volgt op hacks van prominente Twitter-accounts, zoals die van persbureau Associated Press, kranten Financial Times, The Guardian, The New York Times en The Wall Street Journal, tv-zender CBS, voetbalbond FIFA, autofabrikant Jeep en fastfoodketen Burger King. In Nederland werden onlangs onder meer cabaretier Jochem Myjer, topmodel Doutzen Kroes en actrice Lieke van Lexmond slachtoffer van wachtwoordfraude. Afgelopen februari werd het microblog zelf getroffen door een grootschalige hack.

Twitter volgt andere populaire diensten

Beveiligingsexperts drongen al langere tijd aan op een betere beveiliging van Twitter. Eerder kozen ook diensten van Apple, Google en Facebook voor een soortgelijke vorm van tweetraps authenticatie. Twitter raadt gebruikers nu aan, naast de optionele SMS-verificatie, sterke wachtwoorden te blijven gebruiken en voorzichtig om te springen met accountinformatie.

Bestaande applicaties die met Twitter zijn geverifieerd blijven gewoon werken, laat het bedrijf weten. Wordt de optie aangezet en je voegt een nieuwe dienst toe, dan zul je deze wel met een SMS-code moeten bevestigen.

Je vindt de nieuwe optie in de Instellingen onder het tandwieltje dat je te zien krijgt wanneer je inlogt op je account. Vervolgens scroll je naar beneden en kun je bij het kopje Accountbeveiliging je mobiele nummer koppelen.