Twitter heeft zijn beleid inzake copyrightschendingen veranderd. Normaliter werd na een klacht van een rechtenhouder over mogelijke copyrightschending zonder meer het bewuste bericht verwijderd, maar daar is het bedrijf vanaf gestapt. Het bericht wordt in isolatie gezet en de twitterraar op de hoogte gesteld.

Dat schrijft GigaOm, dat weer gealarmeerd werd door een tweet van een van de juristen van Twitter. Die verwees naar een geüpdatete pagina over Twitters beleid omtrent copyright.

'Meer transparantie'

Twitter zegt meer transparantie na te streven en de gebruiker voortaan te melden dat zijn bericht is teruggetrokken en wil daarmee de twitterraar de gelegenheid geven erop te reageren. De tweet zou er dan zo uit komen te zien: “This Tweet from [Twitter user] has been withheld in response to a report from the copyright holder. Learn more:" met daarachter een link naar het beleid van Twitter.

Naar het laat aanzien, zegt GigaOm, is in ieder geval al één twitteraar met het nieuwe beleid in aanraking gekomen en wel niemand minder dan Mikko Hypponen met deze tweet. Hypponen is een van de specialisten van F-Secure en bekend malwareblogger. Mogelijk dat Hypponen het nieuwe beleid wilde testen.