Dit heeft de universiteit woensdag bekendgemaakt. Toen ontdekt werd dat de tapes verdwenen waren is er een onderzoek gestart. Hieruit heeft de universiteit geconcludeerd dat de tapes naar alle waarschijnlijkheid zijn vernietigd. Omdat dit echter niet zeker is, zijn er woensdag toch brieven en e-mails gestuurd om de betrokken personen in te lichten.

Op 18 januari ontdekte de universiteit dat tapes met informatie over 52.000 werknemers ontbrak. De tapes waren meegenomen om back-ups van te maken, maar zijn nooit teruggebracht. Op de tapes stond persoonlijke informatie, waaronder sofi-nummers en bankgegevens.

Tijdens het onderzoek werd ontdekt dat er nog een tape zoek was. Op deze tape stond minder gevoelige informatie.

De tapes zijn niet te lezen op iedere huis-tuin-en-keuken-computer, maar zijn echter niet beveiligd middels encryptie, zo meldt de Washington Post. Volgens de universiteit blijkt uit het bewijs dat de tapes in een vuilnisbak terecht zijn gekomen en verbrand.

In december werd een database van de University of California Los Angeles (UCLA), die persoonsgegevens bevatte van 800.000 mensen, geïnfiltreerd door een hacker. De database bevatte onder meer namen, sofi-nummers, geboortedata, adresgegevens en contactgegevens. Jim Davis van UCLA liet weten dat de hacker blijkbaar al meer dan een jaar geleden begonnen was met zijn infiltratie in de universiteitsdatabase. De hacker werd pas ontdekt na een systeemcheck van technici.

Criminelen kunnen persoonsgegevens gebruiken voor identiteitsdiefstal. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat identiteitsdiefstal overheden per jaar miljarden kost.