Onder meer de University of Michigan, Dartmouth en Yale University hebben websites opgezet waarop wordt bijgehouden welke voormalige studenten veilig zijn. Op de site van Yale University staat onder een lange lijst met mensen die `veilig' zijn, een lijst van vijftien oud-studenten waarvan nog niet bekend is of ze bij de aanslagen zijn omgekomen. Op discussiefora op de sites van universiteiten en colleges brengen alumni elkaar op de hoogte. Nicholas Little, die in 1995 aan de Wesleyan University studeerde, vertelt op het digitale prikbord van de universiteit dat hij veilig is. "Ik werk dicht in de buurt van het World Trade Center, maar omdat ik 's avonds werk was ik op het moment van de aanslag veilig thuis op de 109e straat." Een andere oud-student van Wesleyan University haalt naar aanleiding van de aanslagen van vorige week herinneringen op aan `Pearl Harbor' in 1941. Op de dag dat de Japanners de Verenigde Staten aanvielen, werd hij zes jaar. Volgens hem hebben de Amerikanen hun veiligheid de laatste jaren laten verslonzen. "Ik heb niets te verbergen en heb daarom niets tegen camera's op elke straathoek en in elke gelegenheid."

Londen

Ook niet-Amerikaanse universiteiten besteden aandacht aan de aanslagen. Zo heeft de London School of Economics (LSE) een speciale condoleancepagina opgezet. Meer dan de helft van de studenten van de Britse universiteit komt uit andere landen dan Groot-Brittanni├ź. "Iedereen in hier in Turkije was geschokt door de vreselijke gebeurtenissen in New York", zo schrijft Omer Feyzoglu, die in 1984 in Londen studeerde, op de condoleancepagina. "Onze gedachten en gebeden zijn bij de slachtoffers en hun geliefden." Ook studenten uit landen als Peru, Zwitserland en Mauritius betuigen via de site van de LSE hun medeleven met de slachtoffers en nabestaanden.

Amsterdam

Op de site van de Universiteit van Amsterdam doet een Amsterdamse rechtenstudent verslag van zijn ervaringen in New York. Thijs Etty studeert aan de New York University, die zich evenals het World Trade Center in het zuidelijkste puntje bevindt (ter hoogte van de derde straat). Hij zag de ramp vanuit zijn studentenkamer gebeuren. Etty: "Na de eerste klap keken velen van de studenten in het Mercer Campus appartementsgebouw uit onze ramen, op zoek naar de bron van het lawaai, waarna we de beelden die de hele wereld inmiddels op televisieschermen gezien heeft van een kleine 2 km afstand aanschouwden. Vanuit mijn kamer op de 20e verdieping zag ik de ogenschijnlijk onverwoestbare World Trade Center torens voor mijn ogen als kaartenhuizen in elkaar zakken, als luciferhoutjes gebroken."