DAT 6807 en 6808 die McAfee afgelopen vrijdag uitrolde zorgen voor problemen, zo meldt de IDG News Service. Gebruikers krijgen foutmeldingen in McAfee Security Center en sommige mensen melden zelfs dat ze geen internetverbinding meer hebben na de update.

Bedrijfs-pc's uit in het weekend

Bij bedrijven met VirusScan Enterprise 8.8.x veroorzaakte de update problemen met het onderdeel OAS dat bestanden bij toegang scant op zoek naar schadelijke software. Klanten met deze zakelijke software moesten tot gisteren wachten op de superDAT om een nieuwe update die de problemen verhelpt op het netwerk uit te rollen.

Omdat de update vrijdag verscheen en de fix gisteren, zullen veel bedrijven die het systeem uitzetten in het weekend geen last hebben gehad van de kwalijke update. De hotfix die McAfee uitbracht om ontstane problemen op te lossen is 100 MB groot. Het beveiligingsbedrijf werkt aan een kleinere versie die eenvoudiger uit te rollen is op een netwerk.

McAfee verwijderen

Een probleem voor sommige consumenten is dat ze de oplossing niet kunnen downloaden omdat er geen internetverkeer mogelijk is. Het antivirusbedrijf raadt klanten die hun internetverbinding zijn verloren aan om McAfee te verwijderen, opnieuw te installeren en de nieuwste DAT te downloaden.