Firefox 1.0.4 is het antwoord van de Mozilla Foundation op de twee gaten die begin deze week werden gemeld. Als een hacker de twee weet te misbruiken, kan hij toegang krijgen tot de pc van een slachtoffer.

Firefox accepteert standaard de installatie van software van een aantal websites waaronder update.mozilla.org en addons.mozilla.org. Hackers die hun code op deze lijst weten te krijgen, kunnen misbruik maken van de zwakheden in Firefox 1.0.3 en ouder.

Met de nieuwe versie 1.0.4 zijn ook gelijk twee kleine problemen met dhtml (dynamic hypertext markup language) opgelost.

Firefox heeft in een half jaar tijd veel gebruikers gewonnen omdat de browser het imago heeft veiliger te zijn dan Internet Explorer. Dat is ook de reden waarom IBM, zelf een grote speler in de open-source gemeenschap, zijn medewerkers nu heeft geadviseerd Firefox te gebruiken in plaats van IE, zo schrijft CNet.

De browser werd al door 10 procent van het personeel van 'Big Blue' gebruikt. Nu wordt iedereen binnen het bedrijf geadviseerd over te stappen.