Mike Nefkens, hoofd van de divisie enterprise services van HP, vertelde op een bedrijfsevent van de fabrikant in Frankfurt dat de US Navy gemiddeld 30 aanvallen per seconde krijgt te verduren, zo meldt technologiewebsite V3.

HP verzorgt het netwerk voor 800.000 manschappen in 2000 locaties van de Amerikaanse marine. Onder meer het intranet van de mariniers wordt beheerd. Dat contract twee jaar geleden beklonken en gaf HP een omzetboost van 3,3 miljard dollar.

De VS probeert zich te weren

Dat het aantal aanvallen op overheidsinstanties en dan vooral militaire infrastructuren toeneemt, is al langer bekend. President Obama is dan ook druk bezig met allerlei nieuwe wetten en aanpassingen op bestaande wetten om de verenigde Staten meer weerbaar te maken tegen dergelijke aanvallen. Volgens opsporingsinstanties in de VS zijn de meeste aanvallen terug te voeren op landen en lijken die georganiseerd te zijn door overheden.

Het Chinese leger verplicht technologie- en telecombedrijven om werknemers af te staan voor een cybermilitie. Duizenden bedrijven leveren zo personeel dat wordt ingezet in een wereldwijde cyberoorlog.