Ook op de derde plaats in McAfee’s top 5 van het periodieke 'Threat Report' staat een autorun infectie. De andere drie plaatsen in de top 5 zijn veroverd door trojans die wachtwoorden stelen. Trends die al eerder voor grote problemen zorgden zoals autorun malware zien we nu dus weer aan het voorfront terugkeren. McAfee stelt verder dat aanvallers veelvuldig grote nieuwsverhalen gebruiken om webgebruikers naar besmette links te leiden.

Spam

De hoeveelheden spam zijn volgens het rapport over het algemeen hetzelfde gebleven, hoewel er in China, Zuid Korea en Vietnam wel een stijging is waargenomen in ‘diploma-spam’ of spam die anderszins kwalificatievervalsingen aanprijst.

Ook in de landen Thailand, Roemenië, de Filippijnen, India, Indonesië, Colombia, Chili en Brazilië is er in verhouding een aanzienlijke groei in spam waargenomen door McAfee. Dat komt volgens het beveiligingsbedrijf doordat er een enorme stijging in internetgebruik plaats heeft gevonden in die landen, gekoppeld aan een groot gebrek aan beveiligingsbewustzijn.

Malware en spam groeit overigens in het algemeen volgens de door McAfee voorspelde snelheid, aldus Mike Gallagher, senior vice president van McAfee.

Bron: Techworld.nl