Dat blijkt uit een onderzoek onder 300 Amerikaanse en Europese bedrijven, dat onderzoeksbedrijf Trust Catalyst uitvoerde in opdracht van encryptiespecialist Thales.

Bedrijven maken in toenemende mate gebruik van encryptie voor webservers, mail, pc's en laptops. Volgens Thales vindt het gebruik van encryptie vaak nog op ondoordachte en weinig gestructureerde manier plaats. Zo heeft 35 procent van de ondervaagden geen idee wat het encryptiebeleid voor back-uptapes is. Bovendien weet nog eens 50 procent niet waar de encryptiesleutels voor de back-uptapes worden opgeslagen. Het versleutelen van de informatie op back-uptapes heeft volgens het onderzoek dan ook een lagere prioriteit dan de encryptie voor USB- en mobiele apparaten.

Volgens Thales kunnen de gevolgen bij onvoldoende beveiliging enorm zijn. Het bedrijf wijst onder meer op een recente diefstal, waarbij een inbreker de tapes meenam van een dokterspost in het Verenigd Koninkrijk. Op de tapes stonden de gegevens van 15.000 pati├źnten.

Bron: Techworld.nl