Dat werd afgelopen vrijdag bekend. Daarmee zijn de druiven voor Research in Motion zuur, omdat het de door hem zo begeerde inbreng op de Elliptic Curve-cryptografie (ECC) misloopt. ECC wordt al toegepast in de Blackberry, maar RIM wilde meer invloed op de verdere ontwikkeling van de technologie. Al sinds 2007 probeerde RIM Certicom in te lijven.

Na lang getouwtrek raakte het geduld bij de Blackberrymaker op, en legde het een bod van 40,5 miljoen euro direct neer bij de aandeelhouders. Certicom stapte naar de rechter, omdat RIM afspraken zou hebben geschonden.

Die rechter gaf Certicom vorige week gelijk, waarna RIM zijn bod introk en internetdoorgever VeriSign zijn slag sloeg. VeriSign is de operator achter twee van de DNS rootservers, en ook bekend van het VeriSign SSL-certificaat. Met omgerekend 56 miljoen euro is het VeriSign gelukt om het bestuur van Certicom over de streep te trekken. Daarmee komt zal de verdere ontwikkeling van ECC in handen komen van een voormalig onderdeel van RSA. Bron: Techworld