De UTM van Verizon heeft middelgrote bedrijven als doelgroep en draait onder andere een firewall, antivirus en spamfilter. Daarmee breidt het bedrijf zijn managed services portfolio uit. De UTM zal compatibel zijn met Cisco Adaptive Security Appliance en Juniper's UTM platform. De appliance wordt on-site uitgerold.

De UTM komt in drie versie: standaard, premium en platinum. De standaardversie zal alleen analyses uitvoeren op operaties met een hoog risico, terwijl de andere twee varianten alle verkeer in de smiezen houdt. Verder kunnen klanten kiezen om de UTM zelf te beheren, of dit aan Verizon over te laten.

Met de UTM gaat de netwerkaanbieder verder op het pad van de management services. Dat begon met het uitbrengen van het Impact beheerplatform twee jaar geleden. Sindsdien heeft het bedrijf beheerdiensten op de markt gebracht voor onder meer VoIP-migratie en draadloze LAN. Het UTM-platform is per direct beschikbaar bij Verizon. Het kost vanaf 750 dollar per maand voor een standaardpakket onder eigen beheer, terwijl het vanaf 1.300 dollar kost om dit door Verizon te laten doen. Bron: Techworld