Verizon Business betrad eerder dit jaar de Nederlandse securitymarkt via de overname van Cybertrust. Cybertrust is zelf weer een erfgenaam van Ubizen uit het Belgische Leuven dat een goede reputatie had op het gebied van managed security.

Dienstverlening via het internet is nog steeds een speerpunt van Verizon. “Er zullen nog veel meer diensten bijkomen die we via het internet aanbieden”, verzekert Kerry Bailey, bij de beveiligingsdivisie van Verizon Business vice-president voor technologie. Daar komt aan het einde van het tweede kwartaal van 2008 een Data Loss Prevention (DLP)-dienst bij.

Volgens Bailey heeft DLP-markt nu nog veel weg van de IDS-markt toen die net op kwam zetten. “De grote bedrijven die nu al met DLP werken, lopen allemaal tegen hetzelfde probleem aan: er zijn te veel data. Daarbij is niet duidelijk waar de data vandaan komen, van wie ze zijn en hoe er op moet worden gereageerd. En wat je ook zag bij IDS: de technologie aanschaffen lukt wel, maar dan moet je ook nog de andere operaties hierop afstemmen en het geheel tunen.” De beheerde DLP-dienst moet veel van die hindernissen wegnemen.

Verizon gaat zich met de DLP-dienst vooral richten op het monitoren van de verkeersstromen, zodat goed te zien is welke gegevens het netwerk verlaten. Daarvoor wordt in kaart gebracht hoe het verkeer in elkaar zit, wat de kwetsbaarheden zijn en wat de ‘assets’. “Het gaat dan om de vraag: verlaten data de organisatie die dat niet zouden moeten doen. We gaan ons niet bezighouden met statische data op bijvoorbeeld USB-sticks. Het gaat ons echt om de data die in beweging zijn.” Het aanbod van Verizon zal volgens Bailey dan ook zeker geen ‘one vendor solution’ worden, maar de monitoring bieden voor de DLP-oplossingen van andere leveranciers.

Bron: Techworld