Michael Calce is de hacker die als tiener in 2000 sites als CNN, Amazon, Dell en Yahoo platgooide door een serie DDOS-aanvallen. Hij werd destijds opgepakt en heeft wat tijd gehad om zijn zonden te overdenken. Achteraf bekeken vindt hij dat hij te jong te veel macht had met zijn hacking skills. Nu heeft hij het licht gezien en zich aangesloten bij de good guys.

Cloud heeft luchtledige basis

Calce sprak in Toronto op het jaarlijkse Hitachi Data Systems Information Forum. Volgens hem zijn veel van de kwetsbaarheden in de basis van het internet.

Wanneer je naar nieuwe technologieën als cloud computing toe wilt, zult je volgens hem eerst de basis goed moeten beveiligen. In zijn eigen woorden: “Je gaat toch ook geen nieuw huis bouwen op een slechte fundering? Hoe lang zal het blijven staan? Waarom niet eerst een nieuwe fundering bouwen?”

Calce vindt het idee van de cloud op zichzelf prima. Het strookt met het idee achter het internet. Hij vraagt zich alleen wel af of we al klaar zijn om de beveiligingsrisico’s onder ogen te zien en aan te pakken. We zijn volgens Calce nog niet klaar met het bouwen van de huidige infrastructuur. Ook zegt hij dat beveiliging toch nog steeds vaak op de laatste plaats lijkt te komen, zeker wanneer het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Bron: Techworld